Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Το ύστατο αντίο με τιμές ...

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς αποχαιρέτησε σήμερα (31/08) τον Χρήστο Παλαιολόγο και τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία .
Όπως αξίζει σε έναν πραγματικό αγωνιστή της ζωής, πλήθος απλού κόσμου ,αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες βρέθηκαν στην Μητρόπολη Λιβαδειάς για να τιμήσουν τον άνθρωπο, τον πολιτικό, τον σύντροφο.
Επικήδεια μηνύματα εκφώνησαν οι:

Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων, πρόεδρος ΚΕΔΚΕ,

Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΝ,

Πάρις Κουκουλόπουλος, δήμαρχος Κοζάνης, πρώην πρόεδρος ΚΕΔΚΕ,

Κ. Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας

Γ. Καλλιαντάσης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,

Ν. Παπαγγελής, πρόεδρος ΤΕΔΚ Βοιωτίας,
εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ν.Αττικής,
εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου,

Σ.Καρακικές, εκπρόσωπος ΝΕ ΣΥΝ Βοιωτίας

Ι.Ξηρογιάννης, εκπρόσωπος Δημοτικής Παράταξης "Λιβαδειά, αύριο"

Ντίνα Κουκή, επιστήθια φίλη

την ακολουθία τέλεσε ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Από τον ΣΥΝ επίσης παραβρέθηκαν οι : Ν. Κωνσταντόπουλος τ. πρόεδρος,
Φ. Κουβέλης , βουλευτής,
Ν.Βούτσης, ο γραμματέας του ΣΥΝ Δ.Βίτσας,
Α. Μανταδάκης,
Δ.Παπαδημούλης,
Α. Φιλίνη, βουλευτής,
Δ.Χατζησωκράτης,
Ε. Αποστόλου βουλευτής Εύβοιας.

Σύσσωμο το παρόν και από το πολιτικό προσωπικό του νομού Βοιωτίας. Βουλευτές νυν και τέως, δήμαρχοι, νομάρχης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς. Όλοι συγκινημένοι συλλυπήθηκαν την οικογένεια του εκλιπόντος και εξέφρασαν την βεβαιότητα οτι θα παραμείνει στις μνήμες όλων μας με το έργο του.
Καλο ταξίδι «δήμαρχε»...

Ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας για τον Χρήστο Παλαιολόγο


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, σήμερα, ημέρα Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, παρουσία όλων των μελών του, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του

Χρήστου Παλαιολόγου

πρώην Δήμαρχου Λεβαδέων και Δημοτικού Συμβούλου Λεβαδέων

και αποφάσισε ομόφωνα:

1.Να παραστεί σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, στην νεκρώσιμη ακολουθία

2.Να αναρτηθεί μεσίστια, η ελληνική σημαία, στο Νομαρχιακό Κατάστημα και σε όλες τις υπηρεσίες της Ν.Α. Βοιωτίας, καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου από την Δευτέρα 31 Αυγούστου έως και την 12η βραδινή της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2009 προς ένδειξη πένθους και τιμής στον εκλιπόντα

3.Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ιδρύματα της πόλης της Λιβαδειάς

4.Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του

5.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο

Καλό ταξίδι στον αγωνιστή "Δήμαρχο"!


Η Λιβαδειά πενθεί τον αναπάντεχο χαμό του πρώην δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου. Έφυγε εχτές το απόγευμα από την ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς στη θάλασσα στον Άγιο Ισίδωρο Αντίκυρας .

Ο Χρήστος Παλαιολόγος υπήρξε ο σημαντικότερος δήμαρχος τα τελευταία χρόνια στη πόλη, την υπηρέτησε 3 τετραετίες δίνοντας τη ψυχή του και δουλεύοντας με πάθος. Κατάφερε να την αναμορφώσει και να την αλλάξει να την εκσυγχρονίσει αξιοποιώντας καινοτόμα προγράμματα.

Αυτή την τετραετία (όπως και την προηγούμενη) ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς.
Επίσης από το 1982 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και το 1986 αντιδήμαρχος. Ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Διετέλεσε γενικός γραμματέας ΚΕΔΚΕ στο διάστημα 2002-2006. Απο το 1972 και μέχρι σήμερα παρέμεινε στρατευμένος με συνέπεια στην Αριστερά. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Διετέλεσε και υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΝ, εκφράζεται η οδύνη για την απώλεια του συντρόφου και φίλου Χρήστου Παλαιολόγου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ανέφερε σε ανακοίνωση του τα εξής:

"Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον ξαφνικό χαμό του Χρήστου Παλαιολόγου. Πρωτοπόρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επί 12ετία δήμαρχος Λειβαδιάς, σύντροφος με όλη την σημασία της λέξης, παρέδωσε μαθήματα ήθους και συντροφικότητας στους νεότερους και έφερε στο προσκήνιο τους ενεργούς πολίτες στις τοπικές κοινωνίες .Στην οικογένειά του, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του εκφράζω τα συλλυπητήρια μου"

Η κηδεία του θα γίνει (στη Μητρόπολη Λειβαδιάς) σήμερα(31/08) στις 5 το απόγευμα.

Πηγή : http://viwtika.blogspot.com/