Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αμφισβήτηση του Σβίγγου μέσα στο συνδυασμό του;





Η ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές του 2010 του νυν δημάρχου κυρίου Σβίγγου αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ο Νίκος Σβίγγος, με συνέντευξή του στα τοπικά κανάλια, διατύπωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Θηβαίων και στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Προανήγγειλε μάλιστα, ότι θα στείλει στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των εκλογών του 2006 επιστολή, με την οποία θα τους ζητά να δηλώσουν αν θα τον στηρίξουν και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η πρόσφατη συνάντηση των δημοτικών συμβούλων – μελών του ΠΑΣΟΚ με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θήβας που έγινε πριν λίγες μέρες οδήγησε στα εξής συμπεράσματα:

Καταρχήν ο κ. Σβίγγος υποψιάζεται ότι κάποιοι σύμβουλοι εντός ΠΑΣΟΚ του προσπαθούν να του «πριονίσουν την καρέκλα».
Ο ίδιος όμως έχει διασφαλίσει τη στήριξη του κόμματος τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε επίπεδο νομού.

3. Με αυτή την κίνηση του δίνει μια τελευταία ευκαιρία, σε όσους δημοτικούς συμβούλους του θέλουν να τον αμφισβητήσουν με πολιτικούς όρους, να το κάνουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Ουσιαστικά στο τελεσίγραφο του θα θέσει τα εξής : Αν κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας «ορέγονται» δημαρχία και δεν διαχωρίσουν τώρα τη θέση τους, οποιαδήποτε κίνηση κάνουν αύριο, θα δίνει την εντύπωση προσωπικών φιλοδοξιών και όχι πολιτικών διαφωνιών.
Αν διαχωρίσουν τώρα τη θέση τους, θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους όχι στον δήμαρχο,, αλλά στο τοπικό και στο νομαρχιακό ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει το Σβίγγο στην απόφαση του για νέα υποψηφιότητα.«
Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων απο το «εσωκομματικό πεδίο μάχης» των Θηβών...

Πρόεδρος και πάλι του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας ο Γιώργος Μουλκιώτης





Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και δικηγόρος από τη Θήβα κ. Γιώργος Μουλκιώτης ανέλαβε εκ νέου πρόεδρος Ν. Σ. Βοιωτίας, αφού η μέχρι πρότινος Πρόεδρος κυρία Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη (ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου
Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς πρότεινε τον κ. Μουλκιώτη και το χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο(17/09/09) αποδέχτηκε την πρόταση του Νομάρχη κι ο νέος πρόεδρος πήρε τα ηνία του προεδρείου.
Καλή επιτυχία στα Καθήκοντα σας κύριε Μουλκιώτη...

Πρόσκληση απευθύνει της Βάσω Τσόνογλου στα εγκαίνια του πολιτικού της γραφείου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλες και Φίλοι,

η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Είναι ώρα ευθύνης, ώρα κρίσιμη για την χώρα και τον τόπο μας. Είναι η στιγμή που εσείς με την ψήφο σας θα δώσετε στο ΠΑΣΟΚ την εντολή διακυβέρνησης της χώρας και την δύναμη να αλλάξουμε όλοι μαζί σελίδα.
Μιας διακυβέρνησης που θα δώσει νέα πνοή και θα επαναφέρει την αισιοδοξία για το αύριο.
Μιας διακυβέρνησης που θα νοιάζεται και θα σέβεται τον πολίτη, τις αρχές και τις αξίες του τόπου.
Με αυτά τα λίγα, αλλά γεμάτα ουσία, λόγια σας καλώ να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητα μου και σας προσκαλώ να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του πολιτικού μου γραφείου στη Θήβα που θα γίνουν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 μ.μ που βρίσκεται στην οδό Επαμεινώνδα 71.
Μαζί θα πάμε μπροστά και θα πετύχουμε!!!!

Η επιστολή-απάντηση της Σοφίας Πατσαντάρα - Μπουφούνου στα τοπικά ΜΜΕ...




Η απάντηση της πρώην υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Βοιωτίας ήρθε με επίσημη ανακοίνωση-επιστολή της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Επικαλείται καθαρά προσωπικούς λόγους (κάτι ανάλογο δεν επικαλέστηκε κι ο Ψυχογιός του ΠΑΣΟΚ;) για την αποχώρηση της από το ψηφοδέλτιο και ξεκαθαρίσει ότι οι σχέσεις της με τον βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο είναι άριστες .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων


«Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές στο πρόσωπό μου, θέλω να σας πληροφορήσω, ότι η αποχώρησή μου από το συνδυασμό της ΝΔ στο νομό Βοιωτίας οφείλεται σε αυστηρά προσωπικούς λόγους και ουδόλως συνδέεται με την παρουσία στο ίδιο ψηφοδέλτιο του κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, με τον οποίο μας συνδέει μακρά πολιτική φιλία και προσωπική αλληλοεκτίμηση. Η μόνη δήλωση την οποία έκανα και για την οποία επιθυμώ να ενημερώσω και εσάς είναι ότι: «Υπηρετώ τις αρχές και αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης εδώ και 35 χρόνια και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη νικηφόρα πορεία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009». Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Με εκτίμηση,