Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Μείον ένας για το ΠΑΣΟΚ




Εαυτόν εκτός προεκλογικής μάχης από το πόστο του υποψηφίου βουλευτή έθεσε με προσωπική επιστολή ο Γιώργος Ψυχογιός.



Στην ανακοίνωση του αναφέρει :

«Θέλω με όλη μου την καρδιά να ευχηθώ καλή δύναμη για τον δύσκολο αγώνα που διέρχεται ο αυριανός και άξιος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ που με την μελλοντική του νίκη θα δώσει πνοή και ανάσα στους Έλληνες πολίτες.
Με αίσθηση ευθύνης σαν επαγγελματίας και σαν οικογενειάρχης αυστηρά προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν αυτή την περίοδο την συμμετοχή μου στην κάθοδο μου ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ως έγινε και στις εκλογές του 2007.
Όμως συστρατεύομαι με όλους τους Βοιωτούς και όλους τους Έλληνες στον αγώνα που θα τον δώσουμε όλοι μαζί για ένα ΠΑΣΟΚ με πάθος για την Ελλάδα και σχέδιο για το μέλλον.
Σε όλους δε τους υποψηφίους και συντρόφους του Νομού μας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον αγώνα τους»

Άρχισαν τα δύσκολα για την Α.Ε.Ο. ή θα βρει τον δρόμο της;


Ερωτηματικά άφησε με την εμφάνιση και την ήττα (4-1) στο δεύτερο φιλικό της σεζόν η ομάδα της Α.Ε.Ο. Το απόγευμα του Σαββάτου (05/09 18:00) στο εκτός έδρας φιλικό απέναντι στην Ένωση Άσπρων Σπιτιών όλα έμοιαζαν ιδανικά όταν προηγηθήκαμε λίγο πριν την ανάπαυλα (43’ 0-1) με κοντινή προβολή του Κοντελέ, κι εντούτοις η κατάσταση άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεχτήκαμε 4 γκολ σε διάστημα 25 λεπτών.

Η ομάδα αγωνίστηκε με το γνωστό 4-4-2 και παρά της απουσίες βασικών στελεχών της στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1.

Λίγο όμως η κούραση λίγο οι αλλαγές και προφανώς «περισσότερο» η είσοδος του περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος από την πλευρά της Ένωσης έγειρε την πλάστιγγα του παιχνιδιού προς το μέρος της γηπεδούχου ομάδας.
Το σκορ έγινε 1-1 στο 46’ κι ενόσω η ομάδα μας προσπαθούσε να περάσει πάλι μπροστά στο σκορ προδόθηκε από τα αμυντικά κενά της και δέχτηκε άλλα δυο γκολ στην κόντρα (60΄ και 65΄).Το τελικό σκορ έκλεισε στο 72’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (4-1).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Ένωσης Άσπρων Σπιτιών κατεταγεί 4η στο περσινό πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας και έχει επίσης βλέψεις για αντίστοιχη πορεία φέτος θα τεθεί αντίπαλος της Α.Ε.Ο. Την 7η αγωνιστική στο γήπεδο του Ορχομενού και την 22η στα Άσπρα σπίτια. Το επόμενο φιλικό για την ομάδα μας θα γίνει την Τρίτη(08/09) στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου απέναντι στον Πανγεωργικό ομάδα Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία της προετοιμασίας κι ελπίζουμε (εκτός από καλύτερες εμφανίσεις) σε λιγότερη γκρίνια και περισσότερη υπομονή από την πλευρά των φιλάθλων μας

Καλωσόρισμα στον «ερασιτέχνη ιστορικό» του http://aneipwth-istoria.blogspot.com/


Με χαρά καλωσορίζουμε το νέο blog που ξεκίνησε το ταξίδι του στον ιστιοχώρο με διαχειριστή έναν Ορχομένιο συμπατριώτη μας που προσπαθεί να καλύψει κάποια από τα κενά των μαθητικών βιβλίων της Ιστορίας. Στα πρώτα λόγια του περιγράφει εν ολίγοις το φιλόδοξο εγχείρημα του σημειώνοντας τα εξής :

«Ετούτο εδώ το blog είναι η απαρχή μιας προσωπικής και δη ερασιτεχνικής προσπάθειας εκκοσμίκευσης ανείπωτων ιστοριών θάρρους, λύπης και προσωπικών τραγωδιών που διαδραματίστηκαν κυρίως στον Ελληνικό χώρο (και όχι μόνο) κατά την περίοδο 1940-49. Το blog βέβαια αυτό θα ψάξει και θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ιστορίας, ιστορικές προσωπικότητες και ξεχασμένους-αφανείς ήρωες (όπως ο admin τους νωεί) σε κάθε εποχή διότι πολύ απλά την ιστορία την βρίσκουμε συχνά μπροστά μας.»

Πολλά συγχαρητήρια στον διαχειριστή του http://aneipwth-istoria.blogspot.com/ και τις θερμότερες ευχές μας σε αυτή την προσπάθεια. Εννοείται ότι θα παρακολουθούμε τις αναζητήσεις του και θα αναδημοσιεύουμε όσα αφορούν την ιστορία της περιοχής μας.