Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Α.Ε.Ο. ομάδα παίδων...


Την ώρα του τα επιτελεία των κομμάτων καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι Βουλευτές συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους τους, η νέα γενιά του τόπου μας απολαμβάνει ανέμελα την χαρά του παιχνιδιού και της εκμάθησης των μυστικών της «στρογγυλής θεάς».

Στο δημοτικό Στάδιο Ορχομενού από την Δευτέρα 31 Αυγούστου ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας παίδων (13-15 ετών)Α.Ε.Ορχομενού εν όψει της νέας σεζόν. Ο υπεύθυνος των ακαδημιών και προπονητής της ομάδας παίδων (Δέδες Ευθύμιος) όπως και ο προπονητής νέων τερματοφυλάκων (Γκουγκούφκας Βασίλειος) μας ενημέρωσαν ότι έχουν στη διάθεση τους 31 παιδιά (αυτής της ηλικίας) και σύσσωμα λαμβάνουν καθημερινά μέρος στις προπονήσεις.

Οι πρώτες μέρες του προγράμματος προπονήσεων περιλαμβάνουν εκτός από τρέξιμο για αύξηση φυσικής κατάστασης και κάποιες ασκήσεις τακτικής με μπάλα, κι όπως φάνηκε οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν στο έπακρο την μια ώρα της προπόνησης και ανυπομονούν για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.

Να σημειώσουμε ότι στο τμήμα ακαδημιών της Α.Ε.Ο υπάρχουν 80 παιδιά ηλικίας από 9 ως 15 ετών (projunior -junior και παίδες) με προοπτική να αποτελέσουν το φυτώριο της ανδρικής ομάδας σε βάθος χρόνου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους... από τον πρόεδρο μέχρι τον έφορο της διοίκησης για την προσπάθεια τους να φέρουν τα παιδιά του Ορχομενού κοντά στον αθλητισμό. Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά αυτή την προσπάθεια και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.


Ποίοι οι υποψήφιοι;Πότε θα ανακοινωθούν;

Παρέλαση ονομάτων στα κεντρικά των κομμάτων εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι η 13η Σεπτεμβρίου είναι η καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των τελικών ψηφοδελτίων είναι λογικό να εντείνεται η ονοματολογία όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία.
Στο νομό Βοιωτίας μόνο τα τρία μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα δείχνουν να έχουν ξεκάθαρες θέσεις και οριστικές υποψηφιότητες .
Ο Γιώργος Γγκικόπουλος από το ΚΚΕ και η Δέσποινα Σπανούδη από το ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους (όπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές),ενώ στο ΛΑΟΣ βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της Βάσως Ζητουνιάτου.
Από την άλλη στα δυο μεγάλα κόμματα τηρείται «σιγήν ιχθύος» αν και κυκλοφορούν πολλά σενάρια.
Στην Ν.Δ. βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των νυν βουλευτών κ. κ, Μιχάλη Γιαννάκη ,Ανδρέα Κουτσούμπα και Ευάγγελου Μπασιάκου.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν εκφράσει και πάλι ο κ. Γιάννης Καράμπελας και η κ. Σωσώ Μαυράκη ,ενώ οκ. Νίκος Στάμος έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπάρξουν εκπλήξεις και να δούμε ένα ανανεωμένο σχήμα.
Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται μεγάλη μάχη για τις έξι θέσεις αν και κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι τρεις πρώτες θέσεις είναι ήδη κλεισμένες από τον νυν βουλευτή κ .Βασίλη Τόγια και τα δυο μέλη του Εθνικού συμβουλίου του κόμματος κ. Βασιλική Τσόνογλου και Άρια Αγάτσα.
Από εκεί και πέρα υπάρχει μια φήμη ότι μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο το ψηφοδέλτιο με την συμμετοχή επίσης των κ. κ. Κωνσταντίνου Γκιζίμη, Άκη Βαγιάκου και του Γεώργιου Ψυχογιού.
Οι πρόσφατες δηλώσεις όμως του προέδρου κ. Γιώργου Παπανδρέου που μίλησε για «ανανέωση με άφθαρτα και ικανά πρόσωπα ζητώντας τους καλύτερους από κάθε τοπική κοινωνία» αφήνει ανοικτή την πόρτα και στους υπόλοιπους υποψήφιους.
Τώρα αν ανάμεσα στα ονόματα των Μίμη Αγγέλου , Βαγγέλη Γεωργίου,Γιώργου Ζιώγα,Γιώργου Μουλκίωτη, Νίκου Παπαγγελή, Βασίλη Παπαθανασίου, Φανής Παπαθωμά, και Νίκου Τρικαλίτη είναι τα άφθαρτα στελέχη» που αναζητά ο πρόεδρος θα το μάθουμε σε λίγες μέρες.

Θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση με νεώτερα από τα επιτελεία των κομμάτων.
Η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη βρίσκει τη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο. Τριάντα πέντε χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τιμούμε την ιστορία, τους αγώνες, τη δράση, τις αξίες μας.
Η διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ, τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, αποτελεί την πιο τραγική απόδειξη: Τι σημαίνει διαφάνεια, διαβούλευση, αξιολόγηση, έλεγχος της εξουσίας. Τι σημαίνει δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στην Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο. Τι σημαίνει, η κυβέρνηση να φορολογεί εισοδήματα που βρίσκονται ακόμα και κάτω από τα όρια της φτώχιας .Τι σημαίνει ολική οπισθοδρόμηση της Ελληνικής κοινωνίας.Φίλες και Φίλοι της Στερεάς Ελλάδας,
Το σημερινό όραμα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Α. Παπανδρέου για μια δίκαιη κοινωνία και μια δυνατή Ελλάδα, αποτελεί, κατά τρόπο αντίστοιχο με την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, την πυξίδα μας για τον 21ο αιώνα.
Εμπνεόμενοι από τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης και με ιστορική παρακαταθήκη, τις σπουδαίες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, Έχουμε δύναμη, φως, κουράγιο, να αποτινάξουμε την απόγνωση, να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της απόγνωσης.
Σήμερα όλοι μαζί χρειάζεται ν' ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας για μια νέα πορεία όπου ο Άνθρωπος θα είναι, Σκοπός της Ζωής, Σκοπός της Πολιτείας, Σκοπός της Παραγωγής.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για την Νέα Νίκη, για Νέα Πορεία, Για την ΑΛΛΑΓΗ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ