Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων της περιοχής.



Ενδιαφέρον μας προκάλεσε η ανάγνωση των θεμάτων του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου,
Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι το τελευταίο (10ο) που αναφέρεται στην κοινωνική ένταξη των ελλήνων τσιγγάνων
του Δήμου Ορχομενού.
Το φλέγον αυτό ζήτημα έχει απασχολήσει κατα καιρούς την Ευρωπαική Ένωση (μεγάλη μάχη του πρών Ευρωβουλευτή κ.Μποτόπουλου Κ,)
και οδήγησε σε συγκεκριμένη στρατηγική δεσμευτική προς όλα τα κράτη μέλη ως προς την υλοποίηση της.

Αφού βρήκαμε αυτές τις αποφάσεις (καμία δεν εφαρμόζεται στην περιοχή μας) κατόπιν επισκεφτήκαμε τον καταυλυσμό των τσιγγάνων στον συνοικισμό Αγίων Θεοδώρων (απο όπου και οι φωτος) και συνομιλήσαμε με τους εκεί κατοίκους για τα προβληματα που αντιμετωπίζουν.
Αναμένουμε στο σημερινό συμβούλιο να δωθούν απαντήσεις και να παρθούν αποφάσεις που θα καλυτερεύσουν την ζωή τόσο των τσιγγάνων όσο και των υπόλοιπων Ορχομένιων κατοίκων.
Ας δούμε όλα τα υπο συζήτηση θέματα αναλυτικά:

1ο. Περί ορισμού νέου μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π. «Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ορχομενού» σε αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους και εκλογή νέου Προέδρου στο Ν.Π. «Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ορχομενού».

2ο. Περί ορισμού νέου μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π. «Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού» σε αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους.

3ο. Ορισμό 7μελούς Δ.Σ. στο Ν.Π. «Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού» - Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Ν.Π. «Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού».

4ο. Περί ορισμού θέσεων για εγκατάσταση δύο (2) νέων περιπτέρων στην έδρα του Δήμου ή σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου.

5ο. Συζήτηση επί αιτήσεως κ. Ζαροβασίλη Στέφανου του Λεωνίδα για χορήγηση έκτασης στους δημοτικούς βοσκότοπους Τ.Δ. Πύργου για την εισαγωγή σ΄ αυτούς (65) προβάτων.

6ο. Ψήφιση πίστωσης για την διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

7ο. Αποδοχή πίστωσης ποσού 40.000,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.

8ο. Αποδοχή πίστωσης ποσού 10.833,33 € από τους ΚΑΠ, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2009 των σχολείων και κατανομής της στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

9ο. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ανακατασκευή – Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Δ. Παύλου».

10ο. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ανάπλαση Συνοικισμού Αγίων Θεοδώρων για την κοινωνική ένταξη των ελλήνων τσιγγάνων του Δήμου Ορχομενού» και έγκριση χορήγησης γενικής παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του ανωτέρω έργου μέχρι 31-3-2010.

Φυσικά θα παρακολουθήσουμε το συμβούλιο ελπίζοντας η συμμετοχή των Δημοτών Ορχομενού να είναι αυτή την φορά μαζικότερη και θα επανέλθουμε με πλήρες ρεπορτάζ.