Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Ορχομενό.






Το προεκλογικό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους Βουλευτές συνεχίζει τις επισκέψεις του στις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας. Την τελευταία Κυριακή (27/09) προ εκλογών βρέθηκαν στον Ορχομενό και μίλησαν στους κατοίκους της περιοχής μπροστά από τον χώρο του ΚΑΠΗ.
Ο Γραμματέας της νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Σιδέρης Γεώργιος καλωσόρισε τους υποψήφιους Βουλευτές και συγκεκριμένα τους α). Αγάτσα Άρια β). Βαγιάκος Ιωάννης Ηρακλής (Άκης) γ). Γεωργίου Ευάγγελος, δ). Παπαθανασίου Βασίλειος,
δ). ε).Τόγιας Βασίλειος και στ)Τσόνογλου Βασιλική.
Ο κόσμος και οι τοπικοί φορείς που συνέρρευσαν από νωρίς στο χώρο της ομιλίας υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα τους υποψηφίους και έδωσαν παλμό καθ’ όλη την διάρκεια των ομιλιών.
Όλοι οι ομιλητές στον πρόλογο τους καυτηρίασαν τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. Την τελευταία πενταετία και κατέθεσαν ξεχωριστά το προσωπικό τους όραμα για την επόμενη των εκλογών με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο κ. Παπαθανασίου Βασίλειος ο οποίος βροντοφώναξε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ(!!)
και δεσμεύτηκε για προσωπική μάχη υπέρ της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!!! Ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στο αγροτικό εισόδημα υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του θα επέλθει μέσω της Πράσινης Ανάπτυξης.

Ακολούθησε ο κ Τόγιας Βασίλειος όπου επισήμανε ότι την τελευταία πενταετία δεν έχει υπάρξει πρόοδος σε κανέναν τομέα για τον Έλληνα πολίτη. Προέβλεψε ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα σημάνει όχι απλά μια τετραετία ανάπτυξης για την χώρα, αλλά το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ιστορία με εικοσαετή κοινωνική διακυβέρνηση του κράτους από ο ΠΑΣΟΚ.

Τρίτη εν σειρά μίλησε η κ. Τσόνογλου Βασιλική που έκανε λόγο για μια εγκλωβισμένη κυβέρνηση της Ν.Δ. Που δεν μπορεί να ξεφύγει από τις πελατειακές σχέσεις που δημιούργησε. Ξεσήκωσε το πλήθος αναφερόμενη στα 45 GOLDEN BOYS της ΛΑΡΚΟ που πλουτίζουν ενώ καθημερινά τραυματίζονται και σκοτώνονται εργάτες.

Στην συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη γυναίκα υποψήφια κ. Άρια Αγάτσα η ποία επισήμανε ότι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι αναμέτρηση προσώπων(Καραμανλής-Παπανδρέου),αλλά αναμέτρηση και διαφορά ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ!!!Απόρησε στο πως κατάφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να καταστρέψει όλο το έργο των κορυφαίων Ολυμπιακών Αγώνων και να έφτασε η χώρα στο σημερινό μαρασμό. Τέλος κατέληξε ότι δεν μπορεί να γίνει πολιτική από τα γραφεία και τα εξοχικά.

Λίγο πριν το τέλος εντυπωσιακή ήταν η ομιλία του κ. Βαγιάκου Άκη. Αναφέρθηκε στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και τόνισε ότι μέσω της πράσινης ανάπτυξης μπορεί να επέλθει καλυτέρευση η ζωή των αγροτών. Το θερμότερο όμως χειροκρότημα το εισέπραξε όταν αναφέρθηκε στους συνυποψήφιους του με κολακευτικά σχόλια και είπε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.



Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο κ . Γεωργίου Ευάγγελος που έκανε λόγο για μέρες 81 βλέποντας τον παλμό των παρευρισκόμενων. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί, εκτός από το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και στα λάθη τα οποία έγιναν και πλήγωσαν το λαό που τους έστειλε στην αντιπολίτευση.

Ο κύριος Σιδέρης αφού ευχαρίστησε τους υποψήφιους Βουλευτές μας υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος και ευχήθηκε καλή τύχη στη μάχη του σταυρού σε όλους ξεχωριστά.
Σημειώνετε ότι αρκετοί ήταν οι επίσημοι που βρέθηκαν στον χώρο της ομιλίας. Μεταξύ τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ κ. Ξηρογιάννης Κώστας και Βαγενάς Δημήτρης καθώς και αρκετοί νομαρχιακοί σύμβουλοι. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε (για ευνόητους λόγους) η παρουσία του δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου. Τι γυρεύει στην ομιλία υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ένας δήμαρχος που στηρίζεται από την Ν.Δ.;;;

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ





Εντυπωσιακή παρουσία του Μέλους Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
κας Φώφης Γεννηματά στην κεντρική ομιλία στον πεζόδρομο της Λιβαδειάς(26/09).
Παρά το ψιλόβροχο πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, ενδεικτικό του θετικού κλίματος που επικρατεί στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για μεγάλη νίκη την 4η Οκτωβρίου.
Η κυρία Γεννήματά έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας για την χώρα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και ξεσήκωσε τα πλήθη.
Καυτηρίασε τις επιλογές του απερχόμενου(όπως τον χαρακτήρισε) πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή που οδήγησαν την χώρα στην ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ κάνοντας λόγο για την πιο ντροπιαστική 5ετία στην ιστορία της χώρας.
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στο ρόλο των GOLDEN BOYS καθώς στα σκάνδαλα επί σκανδάλων των στελεχών της Ν.Δ. που οδήγησαν την γενιά των 700 ευρώ να μετατραπεί σε γενιά των 400 ευρώ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ!!!
Αποκορύφωμα της ομιλίας στάθηκε η αναφορά στον πατέρα της και το όραμα του για το ΕΣΥ και η δέσμευση της να συνεχίσει το έργο του Γεωργίου Γεννηματά στον τομέα της Υγείας.
Αναφερόμενη στους Βοιωτούς αγρότες δεσμεύτηκε για ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ τους, όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει επώνυμα προϊόντα για τους αγρότες καθώς και ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι νέοι που παρευρίσκονταν στην ομιλία ,αλλά και οι εργαζόμενες μητέρες, την εξαγγελία για μεγάλες τομές στο χώρο της παιδείας. Ολοήμερα σχολεία παντού το δώρο για τις εργαζόμενες και ευχάριστη έκπληξη η δήλωση για εισαγωγή των μαθητών χωρίς εξετάσεις στα Ανώτερα και Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Εκτός των απλών ψηφοφόρων στον πεζόδρομο της Μπουφίδου βρίσκονταν επίσημοι φορείς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συναντήσαμε σύσσωμο το εκλογικό σώμα των υποψηφίων με παρόντες τους :α). Αγάτσα Άρια β). Βαγιάκο Ιωάννη Ηρακλή (Άκη) γ). Γεωργίου Ευάγγελο, δ). Παπαθανασίου Βασίλειο, ε).Τόγια Βασίλειο και στ)Τσόνογλου Βασιλική, τους οποίους ανέβασε έναν έναν στην εξέδρα και χαρακτήρισε ως ψηφοδέλτιο νίκης για την Βοιωτία η κα Γεννηματά. Εκτός των νέων όμως βουλευτών το παρών έδωσαν και δυο τέως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ,μιλάμε για τους κ κ. Κατσιμπάρδη και Ακριβάκη. Τέλος παρόντες ο δήμαρχος Λιβαδέων κ Τσιφής όπως και ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Περγαντάς.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΑΕΟ 0-2







Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας η Α.Ε.Ο.
Το απόγευμα του Σαββάτου(26/09 16:30) άλωσε την έδρα των Πλαταιών με σκορ 0-2 και σκόρερ τους Γκικόπουλο και Μανόπουλο.
Κομβικό σημείο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε η αποβολή με απευθείας κόκκινης κάρτας στο 40’ του τερματοφύλακα των Πλαταιών (Φουστανελάς Γ.).
Η ομάδα παρατάχθηκε με πιο αμυντικό σχήμα(5-3-2) εξαιτίας των απουσιών (Κραβαρίτης ,Θεοχάρης, Μανόπουλος-αρχικά) και εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένη η επιλογή αυτή του προπονητή Ι. Αγραφιώτη.
Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες και δεν δημιουργήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Η κατάσταση όμως άλλαξε άρδην μετά το 30’ με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μανόπουλου στη θέση του Στεφάνου. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας αν και άργησε ( δικαιολογημένα) να φτάσει στο γήπεδο, αποζημίωσε εντούτοις άμεσα τους φίλους της Α.Ε.Ο. που βρέθηκαν και στις Πλαταιές.
Σε μια μπαλιά που θα τον έβγαζε τετ α τετ ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώξει την μπάλα με τα χέρια έξω από τα όρια της περιοχής του και να αποβληθεί., από αυτό το φάουλ προήλθε το πρώτο γκολ για την Α.Ε.Ο. Μετά από έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γικόπουλου.(στη Φώτο βλέπετε την εκτέλεση απο την οποία προήλθε το πρώτο γκολ)
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Πλαταιών προσπάθησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι έστω και με παίκτη λιγότερο, όμως αποδείχτηκε μπούμερανγκ αυτή η επιλογή τους αφού έδωσαν χώρο στους δυο φορ της Α.Ε.Ο., έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα γκολ εκπληκτικής ομορφιάς στο
53’ όταν Μανόπουλος βλέποντας τον τερματοφύλακα εκτός εστίας τον εκτέλεσε(!!) σουτάροντας σχεδόν από την σέντρα του γηπέδου.

Με το σκορ στο 0-2 και με παίκτη λιγότερο ήταν δύσκολο για την Πλαταιές να αντιδράσουν, αν και έκαναν κάποιες ευκαιρίες, και το τελευταίο μισάωρο του αγώνα κύλησε ήρεμα κι έδωσε ευκαιρία στον κόουτς της φιλοξενούμενης για δοκιμές. Χαρακτηριστική η αλλαγή ενός παίκτη από την ομάδα παίδων, ο Αγραφιώτης στη θέση του Αναστασίου. Επίσης αγωνίστηκε ο Καπρινιώτης στη θέση του Μιχαλόπουλου που τραυματίστηκε ελαφρώς.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων :
Πλαταιές:
Φουστανελάς Γ. Σοφός Ι. Αραβαντινός Ν. Φάφουλας Λ. Κουτσοδήμος Π. Ραχούτης Π. Κουτσοδήμος Κ. Χονδρόπουλος Α. Κουτσοδήμος Α. Αλεξάκης Ν. Πικάσης Π.
Α.Ε.Ο.:
Γιοβανάκης Γ. Τριανταφύλλου Δ. Λούτσας Σ. Βελέντζας Θ. Γκικόπουλος Ι. Ρουμάνης Α. Αναστασίου Π. Ψαλίδας Σ. Μιχαλόπουλος Ε.
Μανόπουλος Α. Κοντελές Π.

Συμπερασματικά η Α.Ε.Ο. Παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή με μεστό παιχνίδι στην πρεμιέρα και έδωσε ενθαρρυντικά δείγματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Διακριθέντες εκτός του Μανόπουλου ήταν ο Τριανταφύλλου κι ο Γκικόπουλος, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για αυτή την εμφάνιση κι ελπίζουμε με την ψυχολογία που τους δίνει αυτή η νίκη να συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα στο ματς του κυπέλλου(30/09) με τον Παναλίαρτο εντός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΗ ΒΑΓΙΑΚΟΥ... ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

«Στη Λιβαδειά χτύπησε η καρδιά της Βοιωτίας!»

Θετικότατο απόηχο άφησε σε στελέχη και απλούς συντρόφους η ομιλία της κας Φώφης Γεννηματά στο πεζόδρομο της Μπουφίδου, προσκεκλημένη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας, μετά το πέρας της ομιλίας, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Άκης Βαγιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ύστερα από την ενθουσιώδη ομιλία που πραγματοποίησε η κα. Φώφη Γεννηματά, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θέλω να εκφράσω και την προσωπική μου ικανοποίηση αλλά και να ευχαριστήσω τους φίλους και τις φίλες του ΠΑΣΟΚ που αψήφησαν την κακό καιρό και βρέθηκαν μαζί μας στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Σαββάτο στο κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού μας. Από τη Λιβαδειά χτύπησε και πάλι η καρδιά της Βοιωτίας! Γιατί η Φώφη μίλησε στις καρδιές μας, η Φώφη μίλησε στη γλώσσα μας, μίλησε στη γλώσσα των αγροτών, των υπαλλήλων, των μικρομεσαίων αλλά και των νέων και των φοιτητών! Η Φώφη Γεννηματά ήρθε στη Λιβαδειά και μας μετέφερε το μήνυμα που και εμείς ξέρουμε πως θα σταλεί από το λαό την 4η Οκτωβρίου: Είναι το μήνυμα της Νίκης του ΠΑΣΟΚ, στην Ελλάδα, στη Βοιωτία, στη Λιβαδειά, τη Θήβα, τον Ορχομενό και την Κορώνεια, την Αράχοβα και το Δίστομο, τη Χαιρώνεια και τη Δαύλεια, την Αλίαρτο και τα Βάγια, τα Οινόφυτα, το Δήλεσι και το Σχηματάρι! Είναι το μήνυμα της Νίκης του Γιώργου Παπανδρέου!»


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ


'Ακης Βαγιάκος
Οικονομολόγος - Μέλος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ
Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ του νομού Βοιωτίας

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Παπαθανασίου :ΕΡΓΑΤΗΣ στην Υγεία ΕΡΓΑΤΗΣ και στην Πολιτική.





Το Σαββάτο (26/09 12:00) πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά.
Ο κ. Παπαθανασίου Βασίλειος υποσχέθηκε να παραμείνει εργάτης είτε σαν ιατρός σήμερα είτε σαν πολιτευτής αύριο.
Έδωσε έμφαση όπως ήταν αναμενόμενο στον τομέα της υγείας (όντας ιατρός), μας υπενθύμισε το όραμα του αξέχαστου Γ. .Γεννηματά για το ΕΣΥ, καθώς και για την καταστροφή του από την Ν.Δ την τελευταία πενταετία.

Δεσμεύτηκε ξεκάθαρα μετά την 5η Οκτωβρίου ,από όποια θέση τον τοποθετήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να αγωνιστεί για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!!
Πάντα ευαισθητοποιημένος, αναφέρθηκε στις Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, χρήστες ουσιών ,κακοποιημένες γυναίκες κλπ.) και τόνισε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν έχει δικαίωμα στο εμπόριο ελπίδας.
Θετική εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους η θέση του για προσωπική εργασία ώστε να δημιουργηθεί μια επιστημονική ομάδα από Βοιωτούς επιστήμονες οι οποίοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματική ανάπτυξη του νόμου.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στον χώρο την Κρύας συνομίλησε επί προσωπικού με τον υποψήφιο βουλευτή και του έδωσε με το θερμό χειροκρότημα του, το έναυσμα που χρειάζεται στον δύσκολο προεκλογικό του αγώνα.Καλή επιτυχία κι από εμάς στην μάχη του σταυρού.

Το ΚΑΠΗ Ορχομενού επισκέφθηκε η Άρια Αγάτσα





Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Αριάδνη (Αρια) Αγάτσα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Ορχομενού.
Κατα τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Αγάτσα μίλησε για αρκετή ώρα με τα μέλη του ΚΑΠΗ τονίζοντας πως ο επιτυχημένος αυτός θεσμός δημιουργήθηκε και αναδείχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και πως έχουμε όλοι χρέος να τον αναδείξουμε περαιτέρω.