Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Υψηλάντης-Α.Ε.Ο. 2-4

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Α.Ε.Ο. στο θεσμό του κυπέλου της Ε.Π.Σ.Β. Το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Υψηλάντη με σκορ 2-4 πήρε τη νίκη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Βοιωτίας όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναλίαρτο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αγωνιστικά η ομάδα παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα φιλικά, στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με 0-2 με γκολ των Μανόπουλου και Κοντελέ στο 12‘ και στο 35‘ αντίστοιχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο εμφανώς κουρασμένη και δέχτηκε μεγάλη πίεση στο πρώτο εικοσάλεπτο όπου και το σκορ έγινε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 55‘. Η άνοδος της γηπεδούχου ομάδας συνοδεύτηκε και με δυο κλασικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει το σκορ ,δεν τα κατάφερε όμως αφού από την μια ο αμυντικός Τριανταφύλλου κι από την άλλη ο τερματοφύλακας Γιοβανάκης κράτησαν τα κεκτημένα και έδωσαν το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση της ομάδας.

Οι φωνές του προπονητή αφύπνισαν την ομάδα και στο 65’ σε μια αντεπίθεση ο Κοντελές σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το σκορ 1-3 και πάγωσε τους οπαδούς των γηπεδούχων που ήλπιζαν σε ανατροπή του σκορ. Η ομάδα του Ορχομενού ανέβασε στροφές κι έχασε δυο ακόμα κλασικές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ ώσπου στο 82’ ο συνήθης ύποπτος Μανόπουλος σκόραρε κι αυτός το δεύτερο προσωπικό του σκορ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 1-4.

Οι παίχτες του Υψηλάντη όμως δεν είπαν την τελευταία τους κουβέντα και σε μια αντεπίθεση στο 89 ‘κέρδισαν το δεύτερο πέναλτι όπου κι ευστόχησαν διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 2-4.


Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι η Α.Ε.Ο. είχε θετική παρουσία αν εξαιρέσουμε το πρώτο εικοσάλεπτο του β ημιχρόνου αλλά χρειάζεται ακόμα βελτιώση ενόψει της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα της Α ερασιτεχνικής το επόμενο Σαββάτο (26/09/09)στην έδρα των Πλαταιών.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο φιλικό τεστ της ομάδας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (22/09/09) στο γήπεδο του Ορχομενού με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο. Παύλου.

Απογοήτευση και ερωτήματα άφησε η ματαίωση της γιορτής της πέστροφας.






Η καταρρακτώδης βροχή το απόγευμα της Παρασκευής (18/09/09)
ανάγκασε τους διοργανωτές της εκδήλωσης να ματαιώσουν την συναυλία των Μπάση - Νέγκα στην κεντρική πλατεία Ορχομενού. Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει δύο ώρες προ ενάρξεως της στο χώρο της πλατείας αλλά μόλις άρχισε να δυναμώνει η βροχή όλοι βρήκαν καταφύγιο στα γειτονικά μαγαζιά αναμένοντας να κοπάσει η καταιγίδα. Για κακή τύχη όμως όλων η βροχή δυνάμωσε και η συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε.

Λογική η απόφαση να ματαιωθεί η γιορτή υπό αυτές τις συνθήκες ,όμως εδώ γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα:

α)Ποιός είχε την φαεινή ιδέα να ορίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου τη γιορτή της πέστροφας κι όχι στα μέσα ή τέλος καλοκαιριού όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες;

β)τα έξοδα της γιορτής (πληρωμές τραγουδιστών, αγορές πέστροφας, ψωμιών κλπ.) ,με χρήματα που προσέφερε ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος δεν θα μπορούσαν να έχουν επενδυθεί σε πάγιες ανάγκες του Δήμου αντί για το φετινό φιάσκο της εκδήλωσης;

γ)υπάρχει περίπτωση ορισμού νέας ημερομηνίας της γιορτής η είναι οριστική η ματαίωση της;

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την ματαίωση της γιορτής, οι μόνοι που ίσως έμειναν ευχαριστημένοι εν μέρει θα πρέπει να είναι οι μαγαζάτορες των της κεντρικής πλατείας αφού είδαν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν μόλις δυνάμωσε η βροχή.

Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί πρόγονοι μας.