Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Κυβερνητική απάντηση ή επικοινωνιακό τρικ;


Η απάντηση(;) της κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα των θανατηφόρων ατυχημάτων στη Λάρκο ήρθε μέσω του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Μπούγα.
Ο υφυπουργός ενέκρινε την σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής η οποία θα ελέγχει τις συνθήκες λειτουργίας τεχνικών συστημάτων στα ηλεκτροκάμινα (I, II, IV) καθώς και τον τεχνικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργία τους πριν τεθούν σε επαναλειτουργία Τρία μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΜΠ αποτελούν την επιτροπή, εκ των οποίων ο ένας είναι εκπρόσωπος του ΤΕΕ.
Οκ. Μπούγας I.σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι :
«Η υψηλού κύρους επιτροπή που συγκροτήθηκε σήμερα(28/08) πρόκειται να συμβάλλει στον ενδελεχή έλεγχο των ήλεκτροκαμινιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αποφευχθεί η πιθανότητα επανάληψης νέων ατυχημάτων. Βασικό μέλημα του ΥΠΑΝ είναι η λειτουργία της επιχείρησης να γίνεται με τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας για τους εργαζόμενους και την εταιρία.»

Καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι θα πούμε ότι, ίσως να αποδειχτεί σοφή κίνηση για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων γεγονότων στο μέλλον.Aλλά δεν μας απάντησε ο υφυπουργός, γιατί δεν πάρθηκε αυτή η απόφαση νωρίτερα;
Dεν αρκούσε το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα εργαζομένου στις αρχές Αυγούστου;
Pόσο μάλλον δε τα δεκάδες ατυχήματα την τελευταία πενταετία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου