Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ


Με προσωρινό λουκέτο σε ολόκληρη τη μονάδα της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση στην οργή των εργαζομένων και στη γενική κατακραυγή για τα τραγικά δυστυχήματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Προάγγελος εξελίξεων για το μέλλον του εργοστασίου ή απλά αποδοχή ότι οι συνθήκες λειτουργίας είναι συνολικά επικίνδυνες;
Η «αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη», όπως τη χαρακτηρίζουν, απόφαση, να κλείσει το εργοστάσιο, αναστάτωσε τους εργαζομένους και γιατί έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για πώληση σημαντικού ποσοστού (30-35%) του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτη επενδυτή. Εκτιμούν ότι «η ενέργεια αυτή είναι μεθοδευμένη -προκειμένου να απαξιωθεί ακόμη περισσότερο η βιομηχανία και να βρεθεί πιο εύκολα αγοραστής».

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα, συνεχίζεται η θύελλα διαμαρτυριών για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου ζητεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, την κατάργηση των υπεργολαβιών και της πολιτικής απασχόλησης εργαζομένων «δύο ταχυτήτων», την εκπαίδευση του προσωπικού και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου