Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΑΕΟ 0-2







Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας η Α.Ε.Ο.
Το απόγευμα του Σαββάτου(26/09 16:30) άλωσε την έδρα των Πλαταιών με σκορ 0-2 και σκόρερ τους Γκικόπουλο και Μανόπουλο.
Κομβικό σημείο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε η αποβολή με απευθείας κόκκινης κάρτας στο 40’ του τερματοφύλακα των Πλαταιών (Φουστανελάς Γ.).
Η ομάδα παρατάχθηκε με πιο αμυντικό σχήμα(5-3-2) εξαιτίας των απουσιών (Κραβαρίτης ,Θεοχάρης, Μανόπουλος-αρχικά) και εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένη η επιλογή αυτή του προπονητή Ι. Αγραφιώτη.
Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες και δεν δημιουργήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Η κατάσταση όμως άλλαξε άρδην μετά το 30’ με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μανόπουλου στη θέση του Στεφάνου. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας αν και άργησε ( δικαιολογημένα) να φτάσει στο γήπεδο, αποζημίωσε εντούτοις άμεσα τους φίλους της Α.Ε.Ο. που βρέθηκαν και στις Πλαταιές.
Σε μια μπαλιά που θα τον έβγαζε τετ α τετ ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώξει την μπάλα με τα χέρια έξω από τα όρια της περιοχής του και να αποβληθεί., από αυτό το φάουλ προήλθε το πρώτο γκολ για την Α.Ε.Ο. Μετά από έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γικόπουλου.(στη Φώτο βλέπετε την εκτέλεση απο την οποία προήλθε το πρώτο γκολ)
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Πλαταιών προσπάθησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι έστω και με παίκτη λιγότερο, όμως αποδείχτηκε μπούμερανγκ αυτή η επιλογή τους αφού έδωσαν χώρο στους δυο φορ της Α.Ε.Ο., έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα γκολ εκπληκτικής ομορφιάς στο
53’ όταν Μανόπουλος βλέποντας τον τερματοφύλακα εκτός εστίας τον εκτέλεσε(!!) σουτάροντας σχεδόν από την σέντρα του γηπέδου.

Με το σκορ στο 0-2 και με παίκτη λιγότερο ήταν δύσκολο για την Πλαταιές να αντιδράσουν, αν και έκαναν κάποιες ευκαιρίες, και το τελευταίο μισάωρο του αγώνα κύλησε ήρεμα κι έδωσε ευκαιρία στον κόουτς της φιλοξενούμενης για δοκιμές. Χαρακτηριστική η αλλαγή ενός παίκτη από την ομάδα παίδων, ο Αγραφιώτης στη θέση του Αναστασίου. Επίσης αγωνίστηκε ο Καπρινιώτης στη θέση του Μιχαλόπουλου που τραυματίστηκε ελαφρώς.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων :
Πλαταιές:
Φουστανελάς Γ. Σοφός Ι. Αραβαντινός Ν. Φάφουλας Λ. Κουτσοδήμος Π. Ραχούτης Π. Κουτσοδήμος Κ. Χονδρόπουλος Α. Κουτσοδήμος Α. Αλεξάκης Ν. Πικάσης Π.
Α.Ε.Ο.:
Γιοβανάκης Γ. Τριανταφύλλου Δ. Λούτσας Σ. Βελέντζας Θ. Γκικόπουλος Ι. Ρουμάνης Α. Αναστασίου Π. Ψαλίδας Σ. Μιχαλόπουλος Ε.
Μανόπουλος Α. Κοντελές Π.

Συμπερασματικά η Α.Ε.Ο. Παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή με μεστό παιχνίδι στην πρεμιέρα και έδωσε ενθαρρυντικά δείγματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Διακριθέντες εκτός του Μανόπουλου ήταν ο Τριανταφύλλου κι ο Γκικόπουλος, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για αυτή την εμφάνιση κι ελπίζουμε με την ψυχολογία που τους δίνει αυτή η νίκη να συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα στο ματς του κυπέλλου(30/09) με τον Παναλίαρτο εντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου